Saturday, January 20, 2007

Buğday Salatası


  • 2 su bardağı buğday (aşurelik olarakta satılıyor)
  • 7-8 dal taze soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 su bardağı haşlanmış konserve mısır
  • 2 adet domates
  • 2 adet salatalık
  • tuz, karabiber, kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Buğdaylar akşamdan ıslatılır veya düdüklü tencerede yapacaksanız üzerini geçecek kadar su eklenip pişirilir. Ben Tefal klipso düdüklüde sadece 10 dakika daha önceden ıslatmadan pişirdimçok güzel pişti. Sonra fazla suyunu süzdürüp bir kaba alıyoruz veincec,ik doğranmış taze soğanları, maydanozları, mısırları ve diğer tüm malzemeleri karıştırıp afiyetle

No comments: