Tuesday, February 26, 2013

KABAK YEMEĞİ

Ben kabağı her haliyle sevenlerdenim. Sadece haşlayıp üzerine yoğurt dökerek bile keyifle yiyebilirim. Bu yemek benim en sevdiğim yemekler listesinde olmuştur her zaman. Çok bilinen ve çok basit bir yemek bu. Üzerine isterseniz sarımsaklı yoğurt da dökebilirsiniz. üstelik çay saatleri için de salata alternatifi olabilcek bir yemek.
Malzemeler:
  • 4-5 adet kabak (dolmalık yeşil kabaklardan)
  • 1 adet irice kurusoğan
  • 2 diş sarımsak
  • yarım çay bardağı kadar sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • yarım demet dereotu
  • tuz, karabiber, 1 adet kesme şeker
Yapılışı:Önce sıvıyağda halka halka doğranmış soğanları (piyazlık) soteliyoruz. Salçasını ilave edip bir iki daha çevirip içerisine temizleyip halka doğradığımız (aslında küp küp te olabilir) kabakları ekliyoruz. 2 dakika kadar birlikte soteleyip ince ince çenttiğimiz sarımsağı katıyoruz. Baharataları koyup şekeri ilave ediyor, hafifçe karıştırdıktan sonra pirinci katıp üzerine 1 çay bardağı kadar su ekleyerek ocağı kısık hale getirip kendi haline pişmeye bırakıyoruz. pirinçler ve kabaklar yumuşadığında kıyılmış dereotunu ekliyoruz ki çok ölmesinler. Yemeğimizi ocaktan alıyoruz. Servis ederken üzerine maydanoz  serpiyoruz.

No comments: